категорії: новина

Міністр освіти Дмитро Табачник скасував зовнішнє тестування випускників середніх шкіл

теґи: ЗНО, Табачник, випускний, випускники шкіл, вступні іспити, навчальні заклади, «Освіта», сучасна освіта, тестування, "Школа", школярі

В понеділок, 29 березня 2010 року, своїм наказом міністр скасував наказ Міносвіти від 28 жовтня 2009 року, яким вводилося обов'язкове зовнішнє незалежне тестування.
В тексті документу зазначається, що він прийнятий, щоб «уникнути перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів у період завершення навчального року».
Також таке рішення прийнято з урахуванням незадовільного «рівня підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України».
Своїм наказом Табачник також доручив Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти «вивчити питання про проведення вищезгаданого дослідження у 2010—2011 навчальному році».
Текст наказу прес-службою міністерства не поширювався.
Раніше Табачник заявив, що при вступі до українських ВНЗ в нинішньому році будуть враховуватися бали як тестів, так і шкільного атестату, а формула розрахунків балів буде поширена серед всіх навчальних закладів.